Vineri, 31.01.2020, după rugăciunea de vineri – ora 13:30, domnul Ramazan Tamer Büyükküpçü – profesor de cultură islamică, a fost prezent în București, la Centrul Cultural islamic “Islamul Azi” (moscheea Taiba din șoseaua Colentina nr.373) pentru a ne împărtăși din vastele sale cunoștințe despre islam.

Autor a numeroase cărți despre islam, domnul profesor spunea în cartea sa „Islamul și omul”:
„Islamul ne oferă mai mult decât o simplă viziune asupra lumii. Islamul ne oferă un stil de viață sănătos. O viziune asupra lumii nu poate decât să prezinte răspunsuri, speranțe și preocupări cu privire la această lume. Cu toate acestea, islamul, mai presus de toate, vorbește și scandează adevărul, ridică acea greutate ce apasă asupra noastră, lăsându-ne să respirăm, învățându-ne ce înseamnă existența și loialitatea; islamul prezintă sensul adevărului.
Faptul că este imposibil să trăiești o viață care să nu aibă un sens final, este foarte clar. Islamul ne răspunde la o întrebare de bază și ne îndeamnă să medităm: care este scopul existenței noastre? De asemenea, răspunsul la această întrebare va lumina toate întrebările care vor veni după ea și va constitui baza pentru a găsi răspunsuri despre viață, societate și un trai corect.
Islamul ne amintește de responsabilitățile noastre, oferindu-ne posibilitatea de a ne reconsidera viața.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here