DESPRE NOI

0
369

Fundația Centrul Cultural Islamic Islamul Azi a fost fondată în anul 1998, la Timișoara, de un grup de tineri studenți musulmani. Aceasta este o organizație non-guvernamentală, non-profit, fondată cu scopul de ajutorare a comunității musulmane din România pentru ca aceasta să fie o parte integrantă, activă și pozitivă a societății românești, cu o identitate islamică bine definită, să își păstreze credințele, tradițiile și obiceiurilesale.

Noi credem în valorile universale ale Islamului: pacea, toleranța, iubirea aproapelui, ajutoarea și colaborarea cu cei din jurul nostru.

De-a lungul timpului, activitățile fundației au devenit tot mai complexe și diverse, păstrându-se însă pe trei direcții principale: culturale, sociale și religioase. Activitățile noastre sunt îndreptate către musulmani și nemusulmani deopotrivă, situația societății românești nelăsându-ne indiferenți.

În ceea ce privește comunitatea musulmană, încercăm să le fim alături în toate momentele vieții lor, de la naștere până la moarte, în momentele lor fericite sau triste, iar activitățile noastre vorbesc despre devotamentul angajaților și voluntarilor noștri acestei misiuni.

Colaborăm cu numeroase fundații și asociații din România, atât în București, care împărtășesc aceleași valori cu noi și ăși dedică eforturile și activitățile ajutorării musulmanilor. De asemenea, colaborăm pe diferite proiecte cu alte asociații și fundații umanitare și culturale din România.