Evenimentele sangeroase petrecute in Franta

pray_for_paris
pray for paris

Centrul Cultural Islamic Islamul Azi si Liga Islamica si Culturala din Romania isi exprima regretul si costernarea fata de evenimentele sangeroase petrecute in Franta.

Din nou terorismul orb si-a aratat fața si a facut victime in populatia inocenta. Este un moment in care societatea trebuie sa isi arate coeziunea si compasiunea, in care musulmani si nemusulmani impreuna denunta actele de violenta si raspandire a fricii.

Reiteram ideea importantei condamnarii oricarei manifestari de violenta impotriva civililor si importanta actiunii comune impotriva organizatiilor si conducatorilor ce au dus la aparitia acestor evenimente. Daca aceste evenimente vor duce la incetarea actiunilor impotriva ISIS si regimului dictatorial Bashar, atunci ei vor fi beneficiarii violentelor, iar numarul civililor ucisi va creste. Asemenea atentate au loc extrem de frecvent in Siria, Iraq, Liban, Afganistan, precum si in alte state.

Acum ele au afectat o tara occidentala, ce poate juca un rol extrem de important in exterminarea lor. De aceea este cu atat mai important sa ne unim in acest efort de lupta impotriva terorismului.

Transmitem condoleante tuturor familiilor afectate si ne rugam pentru insanatosirea grabnica a celor raniti. Suntem alaturi de cei indoliati si de cei aflati in suferinta!

Read More

Protest în fața sediului ONU din București față de situația din Gaza

Protest în fața sediului ONU din București față de situația din Gaza

București, 7.08.2014

Centrul Cultural Islamic Islamul Azi, alături de o serie de organizații civile române, arabe, kurde și mai multe centre islamice organizează joi, 7.08.2014, ora 12.00 un protest în fața sediului ONU din București față de lipsa de implicare activă în conflictul din Gaza și în semn de solidaritate cu palestinienii din Fâșia Gaza.

Până la ora redactării acestui comunicat, muriseră 1814 persane, au fost rănite aproape 10 000 de persoane, 475 000 de persoane sunt adăpostite în școlile ONU, 86% din victime sunt civili. 3 școli ONU au fost bombardate, deși coordonatele lor erau știute, iar după focurile de avertisment, oficialii ONU au contactat IDF că acelea sunt școli ONU, au continuat bombardamentele. Chiar și în fața acestei situații extrem de grave, în afară de niște declarații de condamnare a atacului asupra civililor, nimeni nu a luat nici o măsură.

Protestul este autorizat.

Contact: Dr. Abu al Ola Nagi Al Ghithy, presedinte Centrul Cultural Islamic Islamul Azi

Telefon: 0722246330

Email: alghaithi9@yahoo.com

Read More

Condamnarea atacului din Chapel Hill asupra a trei tineri musulmani

Centrul Cultural Islamic Islamul Azi și Liga Islamică și Culturală din România denunță atacul violent din Chapel Hill, Carolina de Nord

În Numele lui Allah, cel Milostiv, Cel Îndurător

Centrul Cultural Islamic Islamul Azi și Liga Islamică și Culturală din România denunță atacul violent din Chapel Hill, Carolina de Nord, asupra a trei tineri musulmani Deah Barakat, 23 ani, Yusor Mohammad Abu-Salha, 21 ani și Razan Mohammad Abu-Salha, 19 ani, studenți la universitatea din apropiere. Aceștia au fost uciși cu sânge rece de către un vecin, iar cea mai probabilă cauză a crimei este ura, conform anchetatorilor.

Ne arătăm îngrijorarea față de escaladarea violenței asupra musulmanilor, atât în Europa cât și în Statele Unite, fiind înregistrat un număr tot mai mare de atacuri asupra unor musulmani nevinovați și asupra unor centre islamice/moschei, prea puțin expuse în presă.

Cât timp dublul standard va fi folosit în continuare în presă, dar și de către politicieni și alți formatori de opinie, ura față de musulmani va crește și va duce la alte și alte acte violente, cărora le cad victime persoane nevinovate. În timp ce orice crimă făcută de musulmani este un atac terorist, atacurile împotriva musulmanilor sunt foarte puțin ori deloc menționate de presă, ceea ce nu poate decât să prejudicieze imaginea musulmanilor și să deformeze percepția publicului asupra religiei islamice și credincioșilor musulmani.

Dorim să transmitem condoleanțe familiilor îndoiliate și comunității musulmane din Chapel Hill, pentru care acești trei tineri s-au implicat în diferite campanii de întrajutorare și proiecte locale, Allah să le ușureze suferința și să îi răsplătească cu Paradisul pe cei tineri decedați.

Președintele Centrului Cultural Islamic Islamul Azi

Abu al Ola Nagi al Ghithy

Read More