Condamnarea atacului din Chapel Hill asupra a trei tineri musulmani

  0
  243

  Centrul Cultural Islamic Islamul Azi și Liga Islamică și Culturală din România denunță atacul violent din Chapel Hill, Carolina de Nord

  În Numele lui Allah, cel Milostiv, Cel Îndurător

  Centrul Cultural Islamic Islamul Azi și Liga Islamică și Culturală din România denunță atacul violent din Chapel Hill, Carolina de Nord, asupra a trei tineri musulmani Deah Barakat, 23 ani, Yusor Mohammad Abu-Salha, 21 ani și Razan Mohammad Abu-Salha, 19 ani, studenți la universitatea din apropiere. Aceștia au fost uciși cu sânge rece de către un vecin, iar cea mai probabilă cauză a crimei este ura, conform anchetatorilor.

  Ne arătăm îngrijorarea față de escaladarea violenței asupra musulmanilor, atât în Europa cât și în Statele Unite, fiind înregistrat un număr tot mai mare de atacuri asupra unor musulmani nevinovați și asupra unor centre islamice/moschei, prea puțin expuse în presă.

  Cât timp dublul standard va fi folosit în continuare în presă, dar și de către politicieni și alți formatori de opinie, ura față de musulmani va crește și va duce la alte și alte acte violente, cărora le cad victime persoane nevinovate. În timp ce orice crimă făcută de musulmani este un atac terorist, atacurile împotriva musulmanilor sunt foarte puțin ori deloc menționate de presă, ceea ce nu poate decât să prejudicieze imaginea musulmanilor și să deformeze percepția publicului asupra religiei islamice și credincioșilor musulmani.

  Dorim să transmitem condoleanțe familiilor îndoiliate și comunității musulmane din Chapel Hill, pentru care acești trei tineri s-au implicat în diferite campanii de întrajutorare și proiecte locale, Allah să le ușureze suferința și să îi răsplătească cu Paradisul pe cei tineri decedați.

  Președintele Centrului Cultural Islamic Islamul Azi

  Abu al Ola Nagi al Ghithy